Monday, 10 August 2020

Amazon quiz answer today 11August and Win Dyson Air Purifier



Amazon India conducts online tests on its Mobile application. Every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions.
#QuizTimeMorningsWithAmazon #Amazonquizanswer

How to play Amazon Quiz? 

Download the Amazon app in your mobile from google play store
Login with your ID and Password. (If you don't have, create it with your Gmail ID)
Click on the mean and select Fun Zone.

Terms and conditions of Amazon quiz Contest

This amazon quiz Contest will commence on 11 August 2020 from 08:00:01 a.m. to 12:00:00 p.m. (Indian standard timing) (“Contest Period”). In order to be eligible for the competition, during the competition Period you want to sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”). Once you've got signed-in to the Amazon.in App, you'll participate by navigating to the page where 5 (five) questions are going to be posted during the whole Contest Period. If you answer all the amazon quiz questions correctly, you'll be entitled to a lucky draw which can be administered among participants who have answered that specific question correctly.

The draw of lots is going to be administered during the competition Period for the questions and a complete of 1 participant are going to be selected as winners by a random draw of lots. The declared lucky winner(s) are going to be eligible for winning Exciting Prizes & Rewards

Eligibility to enter amazon quiz contest

You need to satisfy the subsequent eligibility criteria to enter the Contest:

(a) you must be a private legal resident of the Republic of India; (b) you must have set India as your current country in your account settings on Amazon.in;(c) You’re billing address must be within the territory of India;(d) you must be of an age 18 years or above at the time of entry into the Contest;(e) you must have a legitimate proof of identity and age within the sort of a replica of PAN Card/driver's license / Voter ID / Indian passport.

Amazon Test Date: 11 August 2020
Amazon Test Time: 8 am–12 pm
Amazon Test Prize: Dyson Air Purifier

Question 1 of 5:
India recently helped in restoring a 300-year-old Kali temple at Natore in which country?

Answer- Bangladesh

Question 2 of 5:
Which country has been announced to be the host of the 2020 edition of the Indian Premier League?

Answer- UAE

Question 3 of 5:
The Ministry of Human Resource & Development in the Indian government has recently been renamed as what?

Answer- Ministry of Education

Question 4 of 5:
The Grand Finale of which of these events, where students would be competing to solve 243 problem statements is from August 1-3, 2020?

Answer- Smart India Hackathon

Question 5 of 5:
Naseerudddin Shah plays the role of Pandit Radhemohan Rathod in which Amazon original series?

Answer- Bandish Bandits
👉Amazon Announced Winners for the Yesterday's Amazon Quiz



Summary :


Related topic:





Sunday, 9 August 2020

Amazon quiz answer today 10 August and Win Rs.20,000 Amazon Pay Balance


Amazon India conducts online tests on its Mobile application. Every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions.
#QuizTimeMorningsWithAmazon #Amazonquizanswer

How to play Amazon Quiz? 

Download the Amazon app in your mobile from google play store
Login with your ID and Password. (If you don't have, create it with your Gmail ID)
Click on the mean and select Fun Zone.

Terms and conditions of Amazon quiz Contest

This amazon quiz Contest will commence on 10 August 2020 from 08:00:01 a.m. to 12:00:00 p.m. (Indian standard timing) (“Contest Period”). In order to be eligible for the competition, during the competition Period you want to sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”). Once you've got signed-in to the Amazon.in App, you'll participate by navigating to the page where 5 (five) questions are going to be posted during the whole Contest Period. If you answer all the amazon quiz questions correctly, you'll be entitled to a lucky draw which can be administered among participants who have answered that specific question correctly.

The draw of lots is going to be administered during the competition Period for the questions and a complete of 1 participant are going to be selected as winners by a random draw of lots. The declared lucky winner(s) are going to be eligible for winning Exciting Prizes & Rewards

Eligibility to enter amazon quiz contest

You need to satisfy the subsequent eligibility criteria to enter the Contest:

(a) you must be a private legal resident of the Republic of India; (b) you must have set India as your current country in your account settings on Amazon.in;(c) You’re billing address must be within the territory of India;(d) you must be of an age 18 years or above at the time of entry into the Contest;(e) you must have a legitimate proof of identity and age within the sort of a replica of PAN Card/driver's license / Voter ID / Indian passport.

Amazon Test Date: 10 August 2020
Amazon Test Time: 8 am–12 pm
Amazon Test Prize:  Win Rs.20,000 Amazon Pay Balance

Question 1: Which renowned striker has become the first player to score 50 goals in Serie A, Premier League, and La Liga?

Answer - Cristiano Ronaldo

Question 2: Which of these is considered to be the world's oldest film festival, whose 77th edition is slated to happen in September 2020?

Answer - Venice Film Festival

Question 3: 'Quest for Restoring Financial Stability in India' is a recently released book written by which Former Deputy Governor of RBI?

Answer - Viral Acharya 

Question 4: Which Professional football league in India has become the first league from South Asia to be inducted in the World Leagues Forum?

Answer - ISL

Question 5: Which former diplomat is the author of the recently released book 'The India Way: Strategies for an Uncertain World'?

Answer - S Jaishankar


👉Amazon Announced Winners for the Yesterday's Amazon Quiz


Summary :

Cristiano Ronaldo scores 50 goals in Serie A, Premier League, and La Liga. 

The Venice Film Festival or Venice International Film Festival is the world's oldest film festival and one of the "Big Five" film festivals, alongside the Cannes Film Festival in France

Dr. Acharya has been the Director of the National Stock Exchange of India and the NYU Stern Initiative on the Study of Indian Capital Markets, and a member of the Economic Advisory Committee of the Financial Industry Regulation Authority (FINRA), International Advisory Board of the Securities Exchange Board of India, Advisory Council of the Bombay Stock Exchange Training Institute. In addition, he has served as an academic advisor to the Federal Reserve Banks of Chicago, Cleveland, New York, and Philadelphia; the Federal Reserve Board of Governors and the Advisory Scientific Council of the European Systemic Risk Board.

Review about the book.


The conviction and concern with which Viral narrates the frontline battles of a policymaker to influence economic policy debates is the second reason I commend this book. The earnestness with which he writes about them is both endearing and compelling. - Dr. Duvvuri Subbarao, Former Governor, Reserve Bank of India, 31 July 2020

Dr. Viral Acharya seamlessly combines theoretical first principles with market realities and policy prudence. He demonstrates how inextricably the financial, the fiscal, the regulatory, and the external are connected and provides a unifying theme to understand their recent evolution. Fiscal policy and the financial sector will be at the fore during and after COVID-19, making this book particularly timely and relevant. - Dr. Sajjid Chinoy, Chief India Economist, J. P. Morgan, 31 July 2020


Viral Acharya is a straight talker. Even when he was in office, he was never diplomatic while delivering his speeches. They were not uniformly liked but he didn't change his style. While fiscal dominance is the central theme, the book is also replete with micro details of how the system is gamed by different stakeholders. -Tamal Bandyopadhyay, Consulting Editor, Business Standard & Senior Adviser, Jana Small Finance Bank, 31 July 2020


The Indian Super League (ISL) is a professional football league in India from South Asia to be inducted in the World Leagues Forum

"The India Way: Strategies for an Uncertain World"
Book by Subrahmanyam Jaishankar - The decade from the 2008 global financial crisis to the 2020 coronavirus pandemic has seen a real transformation of the world order. 

Related topic:





Saturday, 8 August 2020

Amazon quiz answer today 9 August and Win One plus 7T Pro

Amazon quiz answer today 9 August and Win One plus 7T Pro

Amazon India conducts online tests on its Mobile application. Every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions.

#QuizTimeMorningsWithAmazon

How to play Amazon Quiz? 

  1. Download the Amazon app in your mobile from google play store
  2. Login with your ID and Password. (If you don't have, create it with your Gmail ID)
  3. Click on the mean and select Fun Zone.
  4. Terms and conditions of Amazon quiz Contest

This amazon quiz Contest will commence on 9 August 2020 from 08:00:01 a.m. to 12:00:00 p.m. (Indian standard timing) (“Contest Period”). In order to be eligible for the competition, during the competition Period you want to sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”). Once you've got signed-in to the Amazon.in App, you'll participate by navigating to the page where 5 (five) questions are going to be posted during the whole Contest Period. If you answer all the amazon quiz questions correctly, you'll be entitled to a lucky draw which can be administered among participants who have answered that specific question correctly.

The draw of lots is going to be administered during the competition Period for the questions and a complete of 1 participant are going to be selected as winners by a random draw of lots. The declared lucky winner(s) are going to be eligible for winning Exciting Prizes & Rewards

Eligibility to enter amazon quiz contest

You need to satisfy the subsequent eligibility criteria to enter the Contest:

(a) you must be a private legal resident of the Republic of India; (b) you must have set India as your current country in your account settings on Amazon.in;(c) You’re billing address must be within the territory of India;(d) you must be of an age 18 years or above at the time of entry into the Contest;(e) you must have a legitimate proof of identity and age within the sort of a replica of PAN Card/driver's license / Voter ID / Indian passport.

Amazon Test Date: 9 August 2020
Amazon Test Time: 8 am–12 pm
Amazon Test Prize: One plus 7T Pro

Question 1: With which of these countries has the Reserve Bank of India agreed to do a currency swap worth $400 million?

The answer - Sri Lanka

Question 2: Which English cricketer has topped the ICC all-rounder rankings following a brilliant performance in the second Test against West Indies?

The answer - Ben Stokes

Question 3: Which of these movies is based on the life of a woman described in S. Hussain Zaidi’s book ‘Mafia Queens of Mumbai’?

The answer - Gangubai Kathiawadi

Question 4: A test series between England and which team is played for the Wisden Trophy?

The answer - West Indies

Question 5 The ‘MAUSAM’ app for forecasting weather was recently launched on the foundation day of which of these?

The answer - Ministry Of Earth science

Summary of the answer : 

Sri Lanka - The Reserve Bank of India (RBI) has consented to an arrangement for expanding a $400-million money trade office to Sri Lanka to help the unfamiliar saves and guarantee the budgetary dependability of the nation, which is seriously hit by the COVID-19 pandemic. 

Ben Stokes - In the second Test against West Indies, Ben Stokes gave an impression that proposed that he could likewise adjust at a comparative level if the need emerges. The pair set up 260 runs for the fourth-wicket association, with Stokes scoring at a strike-pace of 49.44 for his 356-ball 176. 

Life of a lady depicted in S. Hussain Zaidi's book "Mafia Queens of Mumbai" film name Gangubai Kathiawadi. It is a forthcoming Indian Hindi-language personal wrongdoing movie coordinated by Sanjay Leela Bhansali, Film will be delivered on 11 September 2020 composed by Utkarshini Vashishtha and created by Bhansali and Jayantilal Gada under their individual flags Bhansali Productions and Pen Media Limited. 

Chief: Sanjay Leela Bhansali 

Cinematography: Sudeep Chatterjee 

Screenplay: Sanjay Leela Bhansali 

Makers: Sanjay Leela Bhansali, Jayantilal Gada 

The Wisden Trophy was granted to the victor of the Test cricket arrangement played among England and the West Indies. It was first granted in 1963 to recognize the hundredth version of Wisden Cricketers' Almanac. 

120 Test matches were played, with West Indies winning multiple times, England multiple times, and 36 matches being drawn. Brian Lara is the top scorer in the Wisden Trophy arrangement with 2983 runs, while Curtly Ambrose is the main wicket-taker with 164 wickets. 

Current trophy holder: England 

Best: West Indies (14 titles) 

Most wickets: Curtly Ambrose (164) 

Most runs: Brian Lara (2,983) 

MAUSAM मौसम is a Mobile App of the India Meteorological Department (IMD), Ministry of Earth Sciences (MoES), Government of India to give consistent and easy to use access to climate items accessible on https://mausam.imd.gov.in/. Clients can get to watched climate, conjectures, radar pictures, and be proactively cautioned of approaching climate occasions. The application's turn of events and organization is being driven together by ICRISAT's Digital Agriculture and Youth (DAY) group and Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM) under the Monsoon Mission program of MoES. 


Related topic :

Friday, 7 August 2020

Amazon quiz answer today 8 August and Win Exciting Prizes

Amazon quiz answer today 8 August and Win Exciting Prizes

Amazon India conducts online tests on its Mobile application. Every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions.

#QuizTimeMorningsWithAmazon

How to play Amazon Quiz? 

  1. Download the Amazon app in your mobile from google play store
  2. Login with your ID and Password. (If you don't have, create it with your Gmail ID)
  3. Click on the mean and select Fun Zone.

Terms and conditions of Amazon quiz Contest


This amazon quiz Contest will commence on 8 August 2020 from 08:00:01 a.m. to 12:00:00 p.m. (Indian standard timing) (“Contest Period”). In order to be eligible for the competition, during the competition Period you want to sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”). Once you've got signed-in to the Amazon.in App, you'll participate by navigating to the page where 5 (five) questions are going to be posted during the whole Contest Period. If you answer all the amazon quiz questions correctly, you'll be entitled to a lucky draw which can be administered among participants who have answered that specific question correctly.

The draw of lots are going to be administered during the competition Period for the questions and a complete of 1 participant are going to be selected as winners by a random draw of lots. The declared lucky winner(s) are going to be eligible for winning Exciting Prizes & Rewards

Eligibility to enter amazon quiz contest


You need to satisfy the subsequent eligibility criteria to enter the Contest:

(a) you must be a private legal resident of the Republic of India; (b) you must have set India as your current country in your account settings on Amazon.in;(c) You’re billing address must be within the territory of India;(d) you must be of an age 18 years or above at the time of entry into the Contest;(e) you must have a legitimate proof of identity and age within the sort of a replica of PAN Card/driver's license / Voter ID / Indian passport.

Amazon Test Date: 8 August 2020
Amazon Test Time: 8 am–12 pm
Amazon Test Prize:

Question 1: India's mixed relay team of the 2018 Asian Games had its silver medal upgraded to gold after which team got disqualified?

The answer - Bahrain


Question 2: Which of these movies is based on the life of IPS officer Abhayanand, who began the Super 30- free tutorial along with Anand Kumar?

The answer - Pareeksha

Question 3: The ICC T20 World Cup 2020, which was postponed recently, was scheduled to be held in which country?

The answer - Australia

Question 4: Chandrikapersad Santokhi, the President of which country was featured in the news lately because he took his presidential oath in Sanskrit?

The answer - Suriname

Question 5 Which popular Asian band is set to headline the 10th edition of the virtual iHeartRadio Music Festival along with Miley Cyrus and Coldplay?

The answer - BTS

Thursday, 6 August 2020

Amazon quiz answer today 7 th August and Win Exciting Prizes


Answer Amazon quiz today 7 th August and Win Exciting Prizes

Amazon India conducts online tests on its application every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions.

#QuizTimeMorningsWithAmazon

Terms and conditions of Amazon quiz Contest


This amazon quiz Contest will commence on 7 August 2020 from 08:00:01 a.m.  to 12:00:00 p.m. (Indian standard timing) (“Contest Period”)



In order to be eligible for the competition, during the competition Period you want to sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).



Once you've got signed-in to the Amazon.in App, you'll participate by navigating to the page where 5 (five) questions are going to be posted during the whole Contest Period.



If you answer all the amazon quiz questions correctly, you'll be entitled to a lucky draw which can be administered among participants who have answered that specific question correctly.



The draw of lots are going to be administered during the competition Period for the questions and a complete of 1 participant are going to be selected as winners by a random draw of lots.



The declared lucky winner(s) are going to be eligible for winning Exciting Prizes & Rewards



Eligibility to enter amazon quiz contest



You need to satisfy the subsequent eligibility criteria to enter the Contest:



(a) you must be a private legal resident of the Republic of India;



(b) you must have set India as your current country in your account settings on Amazon.in;



(c) You’re billing address must be within the territory of India;



(d) you must be of an age 18 years or above at the time of entry into the Contest; and



(e) you must have a legitimate proof of identity and age within the sort of a replica of PAN Card / driver's license / Voter ID / Indian passport.

Amazon Test Date: 7th Aug, 2020

Amazon Test Time: 8 am–12 pm

Amazon Test Prize:  Win Fossile Explorist watch


Question 1:

The movie 'Raat Akeli Hai' features which of these actors playing the role of inspector Jatil Yadav?

The answer - Nawazuddin Siddiqui


Question 2:

Bathynomus raksasa is the name of the 14 legged sea cockroach recently discovered by researchers in which ocean?


The answer - Indian Ocean

Question 3:

The third unit of the Kakrapar Atomic Power Project (KAPP-3) recently achieved its 'first criticality'. Which Indian state is it in?

The answer - Gujarat


Question 4:

Which smartphone recently became the first ever phone in the world to be launched via an Augmented Reality event?

The answer - One Plus Nord


Question 5

Lalji Tandon, who recently passed away at 85, was the presiding governor of which state?

The answer - Madhya Pradesh



 How to play? 

Download the Amazon app in your mobile from google play store and login with your ID and Password.

click on mean and select Fun Zone.


Contest date : 05 Aug'20



Daily quiz contest winner name is Janjamsuekha








Tuesday, 4 August 2020

Answer Amazon quiz today 5 th August and win Win Huawei P30 Pro

Answer Amazon quiz today 5 th August and win Win Huawei P30 Pro



Amazon India conducts online tests on its application every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions. 

Amazon Test Date: 5th Aug, 2020 

Amazon Test Time: 8 am–12 pm 

Amazon Test Prize:  Win Huawei P30 Pro



Question 1:

Which actress who starred as a child artist in Imtiaz Ali's 'Rockstar' , plays a lead role in a Hindi movie based on a John Green novel?

The answer - Sanjana Sanghi


Question 2:

Former World Rally Championship winner Carlos Sainz won which famous event in January 2020 at the age of 57?

The answer - Dakar Rally


Question 3:

Recently, Indian ambassador to France, Jawed Ashraf flagged off 5 fighter jets from which company, that has joined the Indian Airforce?

The answer - Rafale 


Question 4:

In response, to a request from the WHO, India recently sent $1 million worth of anti- tuberculosis medicine to which country?

The answer - North Korea


Question 5

Prospina, HeliNa, Dhruvastra are all what type of missiles used by the Indian Armed Forces?

The answer - Anti-tank missiles



 How to play? 


Download the Amazon app in your mobile from google play store and login with your ID and Password. 

click on mean and select Fun Zone.


Friday, 31 July 2020

Amazon answer today Noise shots wireless headphones quiz answers



Amazon India conducts online tests on its application every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions. 

Amazon Test Date: 1st Aug, 2020 

Amazon Test Time: 8 am–12 pm 

Amazon Test Prize:  Noise shots wireless headphones


Question 1:

Which country recently hosted the third G20 Finance Ministers and Central Bank Governors meeting?

The answer - Saudi Arabia


Question 2:

Which of these organizations is behind Covaxin- a proposed vaccine for COVID- 19, which is currently undergoing trials?

The answer - Bharat Biotech


Question 3:

July 16th 2020 was the 75th anniversary of the Trinity Test. What was the result of the project that included this test?

The answer - First Atomic Bomb



Question 4:

Which author recently published a new book titled 'A Song of India' to mark 70 years of his literary journey?

The answer - Ruskin Bond



Question 5

Which Academy Award winner will receive the 'Tribute Actor Award' in the Toronto Film Festival 2020?

The answer - Kate Winslet


 How to play? 


Download the Amazon app in your mobile from google play store and login with your ID and Password. 
click on mean and select Fun Zone.

Wednesday, 29 July 2020

Amazon quiz answers today | 30 July | Win 50000 Amazon Pay Balance


Amazon India conducts online quizzes on its application from time to time to engage its users online. The winners of the quiz get the lucky chance to win prizes and cashback offers, mostly through lucky draws with terms & conditions.

Today’s Amazon quiz contest
July 30, 2020, Amazon quiz answers

Amazon quiz answer today






Q1. Grant Imahara, who passed away recently, was the co-host of which popular science TV show on the Discovery Channel?

A1: MythBusters

Q2. In a recent Star Sports Survey, MS Dhoni beat Sourav Ganguly by a narrow margin in the poll for which category?

A2: Best Captain

Q3. 26th July is observed in India, as _____ Vijay Diwas, in commemoration of a famous Indian military triumph.

A3: Kargil

Q4. In an upcoming movie, based on which scientist is Ethan Hawke playing the title role, with Kyle MacLachlan playing the role of Edison?

A4: Nikola Tesla

Q5. 38-year-old Roshni Nadar is the CEO & Chairperson of which Indian company?

A5: HCL


Sunday, 26 July 2020

Amazon Quiz Answers Today | Win 50000 Amazon Pay Balance | 27 July 2020

Amazon Quiz Answers Today | Win 50000 Amazon Pay Balance | 27 July 2020



Amazon India conducts online tests on its application every once in a while to draw in their clients on the web. The champs of the test get the fortunate opportunity to win prizes and cashback offers, generally through fortunate draws with terms and conditions. 

Amazon Test Date: 27th July, 2020 

Amazon Test Time: 8 am–12 pm 

Amazon Test Prize: 50,000 Rs as Amazon Pay balance 


Question and answers of amazon quiz

 
1. PM SVAnidhi is a centrally sponsored scheme to help whom?

Answer: Street Vendors

2. Sri Lanka recently reported to have eradicated Rubella and which other disease? 

Answer: Measles

3. Which of these days has been observed on July 11 every year since 1989?
 
Answer: World Population Day

4. Who was the Man of the Match for a 9 wicket match haul in the first Test match between England and West Indies, recently held at Southampton?
 
Answer: Shannon Gabriel

5. The Jenner Institute at Oxford University is a famous institute that specializes in research of what?
 
Answer: Vaccines

Office Chair below 6000 Rs



AmazonBasics Mid-Back Office Chair, Brown


Price : ₹ 5,699.00  
 
    1. Mid-back office chair with brown PU upholstery (faux leather) on seat and back
    2. Adjustable-height padded seat; adjustable seat angle; tilt control
    3. Nylon arms with upholstery pads for enhanced comfort; weighs 12.1 KGS
    4. 5-legged base with durable casters for smooth-rolling mobility
    5. Measures 24 by 24.2 by 34.8 to 38.6 inches (LxWxH)
    6. Assembly Required: The product can be easily assembled by following do-it-yourself (DIY) step by step instructions included with the product
    7. 1 year limited warranty
    8. For customer service and warranty related queries please contact [1800-419-0416] (available Monday to Saturday from 9:30 AM to 6:00 PM except for national holidays)
Faux Leather Upholstery

Smooth, supple, faux-leather upholstery covers both the padded seat of the chair, as well as its square-shaped, gently contoured padded back. Nylon armrests with arm pads in matching faux-leather upholstery offer added comfort and support.




Saturday, 18 July 2020

ఉత్పత్తుల నుండి పురుగుమందులను ఎలా తొలగించాలి?

ఉత్పత్తుల నుండి పురుగుమందులను ఎలా తొలగించాలి?

నిమ్మరసం ఉపయోగించడం

1 టేబుల్ స్పూన్ నిమ్మరసం మరియు 2 టేబుల్ స్పూన్ల బేకింగ్ సోడా ఒక కప్పు నీటిలో కరిగించి ఉత్పత్తులపై పిచికారీ చేసి వాటిని నానబెట్టడానికి పక్కన ఉంచండి; తరువాత, వాటిని శుభ్రం చేయండి. పురుగుమందుల వదిలించుకోవడానికి ఇది సహజమైన మరియు ప్రసిద్ధమైన మార్గం.


డిటర్జెంట్ ఉపయోగించి

మీరు ఇంట్లో ఉన్న సాధారణ డిష్ వాషింగ్ ద్రవంలో కొన్ని టీస్పూన్లు పెద్ద గిన్నె నీటిలో కలపండి. డిటర్జెంట్ ద్రావణంలో ద్రాక్ష లేదా కొన్ని బచ్చలికూర ఆకులను ముంచండి మరియు కొన్ని నిమిషాలు వాటిని ish పుకోండి. ఇది కొంతవరకు పురుగుమందులను తొలగించడానికి సహాయపడుతుంది. మంచినీటి పెద్ద గిన్నెలో కొన్ని సార్లు ఉత్పత్తులను బాగా కడగాలి. డిటర్జెంట్ కడిగిన పండ్లు బాగా ఉండవని గుర్తుంచుకోండి. కాబట్టి, వాడకముందే వాటిని కడగాలి. 

సముద్ర ఉప్పును ఉపయోగించడం

పురుగుమందులను తొలగించడానికి మరొక ఆర్థిక మరియు సహజ పద్ధతి సముద్రపు ఉప్పు ద్రావణాన్ని ఉపయోగించడం. సముద్రపు ఉప్పు (1 టీస్పూన్) ను ఒక కప్పు మంచినీటిలో కలపండి. ఉత్పత్తిని నీటితో బాగా కడగాలి. పాలకూర, క్యాబేజీ మొదలైన వాటి విషయంలో బయటి ఆకులను తొలగించి కూరగాయలను కడగాలి. కడిగిన ఉత్పత్తులను సముద్రపు ఉప్పు ద్రావణంలో 5 నుండి 10 నిమిషాలు నానబెట్టి, ఆపై వాడకముందు మంచినీటిలో పదేపదే శుభ్రం చేసుకోండి. హార్డ్ రిండ్స్ ఉన్న పండ్ల విషయంలో, బాగా స్క్రబ్ చేసి, తర్వాత శుభ్రం చేసుకోండి.


బేకింగ్ సోడా ఉపయోగించడం - Formula: NaHCO₃

పండ్లు మరియు కూరగాయలను హార్డ్ స్కిన్స్‌తో బాగా కడగాలి, వాటిపై ఉన్న ఏవైనా గజ్జలను తొలగించండి. కొన్ని బేకింగ్ సోడాను వాటి తడిగా ఉన్న ఉపరితలాలపై చల్లి కొన్ని నిమిషాలు బాగా రుద్దండి. ఉపయోగం ముందు తగినంతగా శుభ్రం చేసుకోండి.

వైట్ వెనిగర్ ఉపయోగించడం

బాణలిలో ఒకటిన్నర కప్పుల నీటిని కొలవండి. ఒక కప్పు తెలుపు వెనిగర్ లో కలపండి మరియు చాలా జాగ్రత్తగా ఒక టేబుల్ స్పూన్ బేకింగ్ సోడాను కొద్దిగా కొద్దిగా జోడించండి. ద్రావణంలో సుమారు 20 చుక్కల ద్రాక్షపండు విత్తనాల సారం వేసి మిశ్రమాన్ని పురుగుమందు స్ప్రే బాటిల్‌లో ఖాళీ చేయండి. స్ప్రేయర్‌పై స్క్రూ చేసి మెల్లగా కదిలించండి; ఏదైనా పండు లేదా కూరగాయలపై పిచికారీ చేయండి; బచ్చలికూర, పాలకూర మరియు బ్రోకలీ విషయంలో కూడా మీరు దీనిని ఉపయోగించవచ్చు. ఉత్పత్తిని సుమారు 10 నిమిషాలు పక్కన ఉంచండి, తద్వారా పరిష్కారం దాని మేజిక్ పని చేయడానికి సమయం లభిస్తుంది. ఉత్పత్తిని ఉపయోగించే ముందు బాగా శుభ్రం చేసుకోండి. ఇదే పరిష్కారాన్ని యాంటీ ఫంగల్ మరియు యాంటీ బాక్టీరియల్ పరిష్కారంగా కూడా ఉపయోగించవచ్చు.


నిమ్మరసం ఉపయోగించడం

1 టేబుల్ స్పూన్ నిమ్మరసం మరియు 2 టేబుల్ స్పూన్ల బేకింగ్ సోడా ఒక కప్పు నీటిలో కరిగించి ఉత్పత్తులపై పిచికారీ చేసి వాటిని నానబెట్టడానికి పక్కన ఉంచండి; తరువాత, వాటిని శుభ్రం చేయండి. పురుగుమందుల వదిలించుకోవడానికి ఇది సహజమైన మరియు ప్రసిద్ధమైన మార్గం.

సాధారణ జాగ్రత్తలు

పండ్లను తినే ముందు వాటిని తొక్కడం పురుగుమందుల ప్రభావాన్ని కొంతవరకు తగ్గించడంలో సహాయపడుతుంది. సేంద్రీయ-సీజన్ ఉత్పత్తులను ఉపయోగించడం పురుగుమందు లేని ఉత్పత్తిని పొందటానికి ఉత్తమమైన హామీని అందిస్తుంది. అధిక-పురుగుమందు-నిలుపుకునే ఉత్పత్తులను తక్కువ-పురుగుమందు-నిలుపుకునే వాటితో ప్రత్యామ్నాయం చేయడం కూడా సాధ్యమే, ఇందులో అదే స్థాయిలో పోషకాలు ఉంటాయి.

  1. మీ భద్రత మీ వ్యక్తిగత బాధ్యత.
  2. ఎల్లప్పుడూ సరైన విధానాలను అనుసరించండి.
  3. సత్వరమార్గాలను ఎప్పుడూ తీసుకోకండి.
  4. మీరు గందరగోళం చేస్తే బాధ్యత తీసుకోండి మరియు శుభ్రం చేయండి.
  5. మీ కార్యస్థలాన్ని శుభ్రపరచండి మరియు నిర్వహించండి.
  6. అత్యవసర నిష్క్రమణలు మరియు పరికరాలకు స్పష్టమైన మరియు సులభమైన మార్గాన్ని నిర్ధారించుకోండి.
  7. ఉద్యోగంలో అప్రమత్తంగా మరియు మేల్కొని ఉండండి.
  8. మరింత సమాచారం భద్రత-చిట్కాలను ఇక్కడ క్లిక్ చేయండి
      మరింత సమాచారం భద్రత-చిట్కాలను ఇక్కడ క్లిక్ చేయండి.

Sunday, 12 July 2020

Stay away from these negativity in Life

Extraordinary tips. 

To get accomplishment in a vocation, we should quit thinking adversely and dreaming in rest. 

To accomplish our objectives, we have to wake up from dreams and begin working in a positive manner. 

Avoid these 6 negativities. 

1 Judgment over yourself as well as other people 

At the point when you're judgemental you're just Concentrating on negative characteristics in yourself as well as other people. 

2 Self-question 

Self-question is a weed that will assume control over your life on the off chance that you don't slaughter it from its root. 

Dread and Self-question have consistently been th most prominent adversaries of human potential. 

3 Accepting the most exceedingly terrible will occur 

In the event that you never figure things will be better, they won't be. 

This expels trust. 

4 Concern 

Stressing changes nothing aside from your wellbeing and mental state. 

Geniality is a tonic for psyche and body. It is the best antitoxin for nervousness and gloom. It is a business resource. It pulls in and keeps companions. It helps human weights. It is the immediate course to peacefulness and satisfaction. 

— Grenville Kleiser 

5 Grumbling 

at the point when you center around the negative things, you're truly setting up yourself for failing to be cheerful. 

6 Attempting to control everything 

You can't control everything and when you attempt, you flop and afterward you'll accuse yourself. 

ఈ 6 ప్రతికూలతలకు దూరంగా ఉండండి. 

1 మీపై మరియు ఇతరులపై తీర్పు 

మీరు తీర్పు చెప్పేటప్పుడు మీరు మీలో మరియు ఇతరులలో ప్రతికూల లక్షణాలపై మాత్రమే దృష్టి పెడుతున్నారు. 

2 స్వీయ సందేహం 

స్వీయ సందేహం అనేది ఒక కలుపు, మీరు దానిని దాని మూలం నుండి చంపకపోతే మీ జీవితాన్ని స్వాధీనం చేసుకుంటారు. 

3 చెత్త విషయం జరుగుతుంది ఆలోచన 

విషయాలు బాగుంటాయని మీరు ఎప్పుడూ అనుకోకపోతే, అవి ఉండవు. 

ఇది ఆశను తొలగిస్తుంది. 

4 చింత 

చింత మీ ఆరోగ్యం మరియు మానసిక స్థితి తప్ప మరేమీ మారదు. 

5 ఫిర్యాదు 

మీరు ప్రతికూల విషయాలపై దృష్టి పెట్టినప్పుడు, మీరు ఎప్పుడూ సంతోషంగా ఉండకుండా ఉండటానికి మీరే ఏర్పాటు చేసుకుంటున్నారు. 

6 ప్రతిదీ నియంత్రించడానికి ప్రయత్నిస్తోంది 

మీరు అన్నింటినీ నియంత్రించలేరు మరియు మీరు ప్రయత్నించినప్పుడు, మీరు విఫలమవుతారు, ఆపై మీరు మీరే నిందించుకుంటారు.